Sund dessert opskrift på acai sorbet kage på rawbund

En sund dessert opskrift lyder næsten for godt til at være sandt, men den skønne Josefine fra madbloggen FITFOODBYFINE, har leget med MyAcai i køkkenet og formået at fremtrylle en sund dessert i form af denne uimodståelige sorbet kage med acai og rawbund. Det er en isdessert, der er super nem at lave og kræver kun nogle ganske få ingredienser, der dog allesammen indeholder en masse lækker næring.

Sund dessert opskrift på acai sorbet kage på rawbund

Sund dessert opskrift på acai sorbet kage på rawbund

Josefine er meget passioneret for det sunde køkken og har et stort fokus på at udarbejde lækre og “syndige” opskrifter med nærende råvarer og simple fremgangsmetoder – We love it! ❤
Så hvis du har ledt efter en sund dessert opskrift, så er du kommet til det rette sted. Prøv denne lækre acai sorbet kage på rawbund.

Sund dessert opskrift på acai sorbet kage på rawbund

Ingredienser (Til en brødform, ca. 25 x 11 cm.)

BUND:

  • 150 g. mandler
  • 130 g. friske dadler (udstenet vægt)

SORBET:

  • 300 g. frosne bær (her: “bærsymfoni”)
  • 130 g. A38 (Desserten kan nemt laves vegansk ved at bruge vegansk yoghurt)
  • 10 g. Acai pulver (Køb her)
  • 1,5 spsk. Easis Perfect Sød

CHOKOLADE:

  • 4 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. Easis Perfect Sød (eller efter smag)

Fremgangsmåde

  • BUND: Blend mandler og dadler indtil det er helt finthakket og holder sin form, når man trykker massen sammen. Tryk denne ud i en filmbeklædt brødform og sæt på køl, mens du laver sorbeten.
  • SORBET: Blend de frosne bær, A38 (eller vegansk alternativ) og acai pulver grundigt og skrab massen sammen et par gange undervejs med en dejskraber. Smag til med sød, og når konsistensen er cremet som sorbet, smøres den ud på rawbunden. Sæt det hele i fryseren i et par timer indtil det er 100% sat. Tag kagen ud af formen og placér den på et spækbræt, hvor den kan stå og tø lidt, mens du forbereder chokoladen.
  • CHOKOLADE: Rør kokosolie og kakaopulver sammen i en gryde ved laveste varme og smag så til med sød (massen vil tykne yderligere, når Sød tilsættes). Hæld chokoladen over i en frostpose. Skær kagen ud i mindre stykker med en varm kniv og lav så et lille hul i frostposen, så du kan “drizzle” sorbetstykkerne med chokolade. Lad kagestykkerne sætte sig en sidste gang på frys og opbevar rester i en lufttæt beholder i fryseren

Voila! Et styks sund dessert lige til at sætte tænderne i!
Tak for den super lækre opskrift Josefine! ❤

Læs også: 5 grunde til at spise acai.

Acai har en unik smag af chokolade, nødder og brombær og passer perfekt til smoothies og juice. Ud over at sådan en acai bowl er et smukt syn for øjet, så smager den helt fantastisk, næsten som en dessert, men man kan mærke den er langt sundere for kroppen.

Acaipulver fra MyAcai er økologisk og vegansk og der er til omkring 15-20 portioner pr. pakke.